Limingan Kiekon juniorit Väiski Kyrö (vas.) ja Laura Päivärinta pääsivät näkemään kulissien taa, kun kokki Mikko Tapio (takana) loihti urheilijoiden resepteistä kuvausvalmiita annoksia reseptikirjaan valokuvaamo Skopixilla. Kuvassa myös reseptikirjan idean isä Mikko Karjalainen (2. vas).
Sarianna Turula
Liminka
Sarianna Turula
sarianna.turula@forum24.fi
Poron sisäfile, hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja soijaa.
A Vot!
Ralliautoilija Harri Rovanperän vinkki urheilijan eväsreppuun on valmis!
Limingassa kuvattiin viime viikolla ammattiurheilijoiden vinkkaamia ja kokki Mikko Tapion loihtimia ruoka-annoksia.
Limingan Kiekon D2 -junnujen ja heidän innokkaiden vanhempien Urheilijan eväsreppu -reseptikirjaprojekti on pian valmis.
– Yllätyimme, kuinka paljon saimme ammattiurheilijoita kertomaan ruokavinkkinsä junnuharrastamisen tukeakseen, kiittelee idean isä ja aktiivivanhempi Mikko Karjalainen.
Reseptikirjan sisällysluettelo komeilee tuttuja nimiä: jääkiekkoilijoista muun muassa Jokinen, Puljujärvi, Aaltonen, Kukkonen, Ohtamaa ja muista lajeista esimerkiksi Eemi Tervaportti, Lotta Henttala, Martina Aitolehti, Virpi Sarasvuo, Jarkko Nieminen, Mira Potkonen...
Yhteensä yli 30 reseptiä suoraan urheilijoiden kotikeittiöistä.
Puurolla pitkä liuku
Ammattikokin silmään kotikeittiön niksit ovat selvästi urheilijoiden käsialaa:
– Ei näy resepteissä kermaa tai ylimääräisiä rasvoja. Ranskalaisista ja hampurilaisista puhumattakaan, Mikko Tapio nauraa.
Kirjan kansiin taitettavat ruokareseptit höystetään ammattilaisten tarinoilla.
Tarina kertoo, että muun muassa Jesse Puljujärvi tykkää kovasti Weetabixista sekä wingseistä, joita syödään varsinkin Amerikan maalla.
Onpa kirjassa myös ”Puljun” aamupuuro-ohje: “Tällä aamupalalla saadaan pitkä liuku ja keksi löytää ylähyllyn helposti!”
– Ruokareseptejä on laidasta laitaan, helppoja ja kokillekin haastavia. Esimerkiksi Sinuhe Wallinheimo voitti aikoinaan Neljän tähden illallinen -ohjelman ja nyt lykkäsi 4-ruokalajin menun kaikkien nähtäville tulevaan reseptikirjaan, Mikko Tapio hymähtää.
Pelipäivinä hiilareita
Limingan Kiekossa pelaavat Väiski Kyrö, 12, ja Laura Päivärinta, 14, ovat innoissaan tulevasta reseptikirjasta.
– (Atte) Ohtamaan pestokana-resepti kuulostaa mielenkiintoiselta... Pelipäivinä syön itse pastaa, että saan energiaa, Kyrö tietää sanoa.
Aivan oikein, hiilihydraatit ovat tärkeitä urheilusuorituksen edellä. Päivärinta puolestaan syö pelipäivinä aamupuuron ja hyvän päiväruoan salaatin kera.
– Tortillat ovat lempiruokaani ja helppo valmistaa myös itse.
Vanhempien riveissä valmennuksen tukena toimiva Mikko Karjalainen painottaa, että lapsille puhutaan terveellisen ruuan merkityksestä, mutta herkutellakin saa ja pitää – kohtuudella.
D2-joukkueella on kolmesti viikossa iltaharjoitukset ja lisäksi mahdollinen peli viikonloppuna.
Kahdeksan vuotta harrastaneelle Väiski Kyrölle määrä on sopiva:
– Jää hyvin aikaa harrastaa jalkapalloa. Jääkiekko sopii kaikille lapsille, jotka haluavat harrastaa joukkuelajia ja saada kivoja kokemuksia, nuorimies tietää.
Reseptikirjoista saaduilla tuotoilla tuetaan Limingan junioriurheilutoimintaa ja D2-joukkueen turnaus- ja hupireissua Tukholmaan. Joukkue ja vanhemmat alkavat myydä kirjaa arviolta joulun alla.
Etusivulla juuri nyt
Näköislehti
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
STUDIO TIMO HEIKKALA OY
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Studio Timo Heikkala
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Anssi Hakalan mukaan lapsiperheen on helppo ja mukava asua Lipporannassa.
Pekka Kallasaari
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Käyntiosoite: Solistinkatu 4, 90140 OULU
Puhelin: 0207 545 700
Fax: 0207 545 701
ISSN: 1458-4042
Kotikaupungin kuulumiset kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin.
Oululainen Forum24 pureutuu paikallisiin uutisiin, viihteeseen ja mieleenpainuviin tarinoihin. Levikki noin 90 000.
Olemme osa Kaleva Mediaa.
Käyntiosoite: Solistinkatu 4, 90140 OULU
Puhelin: 0207 545 700
Fax: 0207 545 701
ISSN: 1458-4042