Ilmoitus

Oulun seudun ammattiopisto OSAO | Ura ja opiskelu 2018-02-20
Näytä kommentit
  • 19514osao uutis hau marko hyyryl%c3%a4inen peilikuva Meillä on tosi hyvä työelämäyhteistyö. Kymmenet opiskelijamme ovat myös töissä samaan aikaan, kertoo koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen.

OSAOn Haukiputaan yksikkö on moderni oppilaitos. Autoalalla on Haukiputaalla käytössä kuusi eri hallia, jossa moottoriajoneuvoja korjataan sekä maalataan.

Autopuolella ajoneuvoasentajan koulutus kestää perinteisesti kolme vuotta, mutta uuden lainsäädännön myötä on mahdollista valmistua huomattavasti nopeammin esimerkiksi kahdessa vuodessa. Ensimmäinen tutkinnonosa on kaikille yhteinen, mutta tämän jälkeen voidaan erikoistua joko henkilöautoihin tai raskaaseen kalustoon.

– Meillä voi opiskella myös autokorinkorjaajaksi tai automaalariksi. Siinäkin ensimmäiset puoli vuotta ovat yhteisiä opintoja asentajien kanssa, koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen kertoo.

Perustutkinnon lisäksi Haukiputaalla voi opiskella ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. Edellä mainituista yksikkö kouluttaa myös työnjohtajia, rengasalaa sekä varaosamyyjiä.

– Meillä on tosi hyvä työelämäyhteistyö. Kymmenet opiskelijamme ovat myös töissä samaan aikaan. Työpaikalla tapahtuva oppiminen kasvaa koko ajan, joten hyvät suhteet ovat toki tärkeät, Marko toteaa.

Haukiputaalla tarjotaan myös lyhytkoulutuksia autoalan yrityksille. Haukiputaan yksikkö onkin yksi Suomen suurimmista autoalan kouluttajista. Haukiputaalla on myös asuntola, jossa kauempaa tulevien opiskelijoiden on mahdollista asua.

OSAO sai viime huhtikuussa Autoalan koulutuksenjärjestäjä 2017- palkinnon. Valinnan perusteluissa mainittiin OSAOn toteuttaneen esimerkillisesti uuden teknologian tuomia muutoksia toimintaympäristössään ja toimineen aktiivisesti yhteistyössä alueen yritysten kanssa.

Haukiputaan lisäksi OSAOssa autoalaa voi opiskella myös Muhoksen yksikössä.

Nuorten yhteishaku alkaa 20.2.2018. Aina 13.3.2018 saakka jatkuvassa yhteishaussa voivat hakea peruskoulun tänä keväänä päättävät nuoret. Kaikille suunnattu jatkuva haku on käynnissä ympäri vuoden.

Tutustu autoalan koulutuksiin »

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit