Ilmoitus

Nallikarin Talvikylä | Matkailu ja vapaa-aika 2018-02-07
Näytä kommentit
 • 17912kalle2 Kalle Komulainen iloitsee Cat-kaivurista
 • 17916lumiveistos logolla
 • 17915talivkyl%c3%a4 avajaiset
 • 17914anna6
 • 17913kalle

Nallikarin Talvikylää rakennetaan kovaa vauhtia ja avajaisia vietetään kymmenennen kerran 10.2.2018. Mutta mitä tapahtuu ennen avaamista, miten lumesta rakennetaan koko perheelle sopiva toimintaympäristö?

Talvikylän kyläpäällikkö Kalle Komulainen rakentaa lumesta jo kymmenettä vuotta. Lumirakentamiseen soveltuu sekä luonnonlumi että tykkilumi. Kummassakin on omat erityispiirteensä ja Talvikylässä käytetään molempia tilanteen mukaan.

- Tykkilumi on hyvä materiaali perusteille, kuten muureille ja tuubimäelle. Tykkilumi on tiheydeltään ja lujuudeltaan omaa luokkaansa. Se soveltuu massiivisten rakenteiden tekemiseen ja kestää pitempään kuin luonnonlumi, kertoo Kalle Komulainen Talvikylästä.

Talvikylässä lumettaminen aloitettiin heti pakkasten alettua joulukuun puolella. Tykkilumi vaatii vähintään miinus viiden asteen pakkasen onnistuakseen. Lumi tehdään ensin kasoiksi, joissa se saa rauhassa tiivistyä. Pakkasella lumessa oleva vesi jäätyy sitoen lumen yhtenäiseksi, tiiviiksi ja kovaksi lumimassaksi. Lumilingolla tai seulontakauhalla käsittely parantaa tiheyttä ja lujuutta huomattavasti. Myös luonnonlunta käytetään Talvikylän rakentamiseen. käsiteltynä, se joko poljetaan tiiviisti tai koneellisesti painetaan kasaan.

- Käytössämme on iso kaivuri ja tänä vuonna saimme käyttöömme myös Catin pikkukaivurin, joka helpottaa työtä kovasti. Telaketjuilla liikkuva näppärä kone sekä luiskakauha soveltuu loistavasti lumirakentamiseen. Cat Rental Store Oulusta suositteli meille sopivaa konetta lumirakentamiseen. Mukavaa, kun lumirakentamiseen soveltuvia koneita saa nykyään myös vuokralle, iloitsee Kalle Komulainen.

KANSAINVÄLINEN LUMENVEISTOKISA BALTIC SNOW CALL VALTAA NALLIKARIN TALVIKYLÄN!

Viime vuonna talvirakentaminen ja lumiosaaminen toi Talvikylälle mahdollisuuden olla mukana Snow Symposiumissa, jolloin Talvikylään veistettiin toiminnallisia veistoksia vierailijoiden iloksi. Veistäjien pitkäaikainen haave Itämeren maiden kutsukilpailuista tuntui sopivalta ajatukselta Nallikariin ja yhteistyöneuvottelut aloitettiin.  Ensimmäinen kansainvälinen lumenveistokisa Baltic Snow Call järjestetään Nallikarissa 21.-25.2.2018 yhteistyössä Talvikylän, Nallikari Lomakylän sekä Ikitalven kanssa Kisa on ainutlaatuinen kisa pohjoismaissa ja myös kansainvälisen lumi- ja jääveistoliiton kisakalenterissa.

- Olemme Nallikarissa erittäin iloisia, että saamme isännöidä kansainvälistä lumenveiston kutsukilpailua, Baltic Snow Callia. Veistäjät ovat maailman kovinta kärkeä ja luonnollisesti myös lumikuutioiden rakentamisessa on omat toiveensa. Lumi ei saa olla likaista tai kokkareista, 3 x 3 metrin kuutiot tehdään muoteilla ja jokainen kuutio vaatii myös tamppaamisen, että lumen tiheys on ihanteellinen veistämiseen. Kymmenen tasalaatuista kuutiota on ihan oma työmaansa, kertoo Kalle.

Nallikarissa lumirakentamiselle on hyvät puitteet. Lumi on puhdasta, merituuli tiivistää lunta ja aurauslumi on hyödynnettävissä myös Talvikylän rakentamiseen. Suojaisa paikka Nallikari Lomakylän vieressä on loistava sekä Talvikylälle että lumenveistokisalle.

- Lumenveistokisan taideteokset säilyvät todennäköisesti pitkälle kevääseen. Kisajoukkueet veistävät kolme päivää ja lauantaina iltasella veistokset ovat valmiit. Sunnuntaina jaetaan palkinnot ja upeat veistokset ovat nähtävillä Talvikylässä. Kansainvälisen kisan veistokset herättävät mielenkiintoa myös ihan maailmanlaajuisesti, iloitsee Nallikari Talvikylän kyläpäällikkö.

Nallikarin Talvikylän 10. avajaisia vietetään lauantaina 10.2. klo 11-16. Mukava menossa myös Syöte!

Käyttäjäarviot:
 • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
 • 0.0
 • 0.0
 • 0.0
 • 0.0
 • 0.0

Kommentit