Kari Utoslahti | 2018-01-10
Näytä kommentit
  • 17654uutinen kivisydan Oulun Pysäköinnin toimitusjohtajan Jouni Anttilan mukaan Kivisydämellä on takanaan hyvä vuosi. – Myös eteenpäin voi katsoa luottavaisesti. (Kuva: Arkisto)

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio ja hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen kiirehtivät Kivisydämen laajentamista.
Viesti on osoitettu etenkin Oulun kaupungille.
Viime jouluna oli päiviä, jolloin kaikki asiakkaille tarkoitetut autopaikat Kivisydämessä olivat täynnä.
Puutio ja Pikkarainen pitävät Kivisydämen laajentamista tarpeellisena myös uusien Oulun keskustaan mielivien yritysten kannalta katsottuna.
– Ne yritykset, jotka harkitsevat sijoittumista keskustaan, saisivat Kivisydämen toisen vaiheen toteuttamisesta rohkaisua omiin päätöksiinsä, Puutio perustelee.
Kaupungin omistaman Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jouni Anttila toteaa, että etenkin liike-elämän puolelta on tullut tällaisia toiveita.
– Suhtaudumme niihin rakentavasti.
Selvitys tekeille
Oulun kaupunki tekee tämän vuoden aikana pysäköintiselvityksen, jossa myös keskustan alueen autopaikoitustilanne ja Kivisydämen laajennustarve kartoitetaan.
Kivisydän on nyt 900-autopaikkainen. Toisen vaiheen laajennusmahdollisuus on 300–500 paikkaa.
Voimassa olevassa Kivisydämen maanalaisessa kaavassa uudet pysäköintipaikat on varauduttu rakentamaan halleista A ja B sekä E ja F pääsääntöisesti torin suuntaan.
– F-hallin eteläpuolikin voi tulla kyseeseen laajennusmielessä.
Laajennuksen tarkempaa hintaa ei ole ollut vielä ajankohtaista arvioida.
– Joka tapauksessa puhutaan kymmenien miljoonien eurojen investoinnista.
Lisäpaikkojen rakentaminen kestää muutamia vuosia.
– Jos ja kun tulevassa pysäköintiselvityksessä lisärakentaminen nähdään tarpeelliseksi, sen suunnittelu- ja päätöksentekoprosessi on varmaankin sutjakampi kuin edellisellä kerralla.
Myönteinen vire
Kivisydämen mennyt vuosi päättyi valoisissa merkeissä.
Asiakaspysäköintejä oli siellä 620 000, missä on kasvua edellisvuotiseen 8,5 prosenttia. Joulu oli vilkkainta ja kesäkuukaudet hiljaisinta aikaa.
Näkymä tähän vuoteen on positiivinen.
– Oulun keskustassa avautuu uusia liikkeitä ja tyhjiä tiloja täyttyy, mikä on hyvä merkki. Kivisydän tarjoaa niidenkin asiakkaille hyvän pysäköintiratkaisun, Jouni Anttila sanoo.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit