Sarianna Halonen | 2017-11-09
Näytä kommentit
  • 17172garbiel elliot1 – Hyvän ja pahan pojan yhteinen sävel löytyi yllättävän helposti, kertoo Mikael Gabriel (edessä) Isac Elliotin kanssa tekemästään yhteistyöstä. Kaksikko pysähtyy joulukuun kiertueella Oulussa, 9. joulukuuta. (Kuva: Nana Simelius)

Ikke ja Miklu.
Poppari ja räppäri.
Hyvä ja paha poika.
Mitä seuraa, kun Isac Elliot, 16, ja Mikael Gabriel, 27, astelevat samaan studioon?
Multiplatinan myynnit, miljoonia striimauksia ja tuhansia kirkuvia faneja.
– Halusimme hengailla ja tehdä yhdessä musaa. Lähtökohtana ei ollut bisneksen tekeminen vaan hauskanpito, Isac painottaa.
Kaksikko sai yhteistyön ja tuhansien fanien myötä molempia: iloa ja rahaa.
Tämän vuoden aikana julkaistut neljä yhteisbiisiä ovat soineet radiokanavien soittolistoilla ja olleet Spotifyn kuunnelluimpien joukossa.
Helmikuussa julkaistu Mikael Gabriel × Isac Elliot -EP ylsi multiplatinamyynteihin ja lähes 11 miljoonaan striimauksiin, Liikaa sussa kii -kappaleen ollessa sen vetonaula.
Kaverusten yhteisprojekti on tulossa toistaiseksi tiensä päähän ja molemmat keskittyvät jatkossa oman musiikin tekemiseen.
Sitä ennen kaksikko keikkailee Maailman laidalla Live 2017 -yhteiskiertueella, joka huipentuu Areena Ouluun 9. joulukuuta.
– Ei me Ouluun turhaan tulla. Voin luvata, että liveshow tulee olemaan näyttävä ja iso, Mikael odottaa.

Yhteistyön loppu häämöttää, nyt on tilinteon paikka.
Kuvailkaa toisianne.
Isac: Miklu on hyvä tyyppi ja esikuvani monella tapaa. Hän on kaveri, eikä kollega.
Mikael: Ikke on fiksu ja nuori miehenalku. Kiltti ja suurisydäminen. Hänessä on paljon piirteitä, joita olisin halunnut itsessäni nuorena olevan. Olin tuossa iässä kapinallinen, Ikke puolestaan tekee fiksuja valintoja ja on esimerkillinen.

Mitä olette oppineet toisiltanne?
Isac: Olen oppinut Miklulta uuden pukeutumistyylin. Ennen olin tylsä, nyt coolimpi. Ostan siistejä vaatteita niin paljon kuin vanhempani antavat. Hyvän työvuoden vuoksi sain Norjassa shoppailla isolla budjetilla. Yleensä minun pitää aina myydä joku vaate, jotta saan ostaa uuden ­tilalle.
Mikael: Iken kautta olen saanut jälleen tarttumapintaa nuoriin faneihini. Ymmärsin, mikä nyt on nuorten maailmassa IN ja mitkä asiat heitä kiinnostavat. Se auttaa nuorien fanien kohtaamisessa.

Mikä biisi iskee toisen tuotannosta?
Isac: Miklulla on hienoja stooreja. Viimeisimmät hiphop EP:t, 6K ja LA, ovat kovia! Teen itse poppia, mutta tykkään kuunnella hiphoppia kavereiden kanssa. Miklu-räppiä tarvitaan Suomessa!
Mikael: Iken musa, eikä muiden nuorten poppareiden musa ole sitä musaa, mitä itse kuuntelen. Mutta Iken biiseistä Lipstick on hyvä, kun tiedän miten iso juttu se Ikelle oli ja millainen tunne siihen kappaleeseen ­liittyy.

Yhteinen tuotanto
* Mikael Gabriel × Isac Elliot -EP (helmikuu 2017): Liikaa sussa kii, Rullaan ja Ring ring -kappaleet.
* Maailman laidalla -single (syyskuu 2017).

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit