Sarianna Halonen | 2017-10-11
Näytä kommentit
  • 17002steve%c2%b4n%c2%b4seagulls vinkki Steve ´n´ Seagulls taivuttaa raskaan rokin hittejä country-versioksi. (Kuva: Jaakko Manninen)

Steve ´n´ Seagulls -yhtyeen idea on vanha: versioida tunnettuja hittibiisejä uudella tavalla.
Omalaatuinen soundi oli sen sijaan uutta.
Vuoden 2010 lopulla bändi soitti ensimmäiset sävelet tilaustyönä, kun Amarillo-ketjun ravintoloihin haluttiin erilaista ohjelmaa.
– Vastaanotto erilaiselle tyylille jännitti. Myönnettäköön, että aina musiikki ei puraissut yökerhoissa puolen yön jälkeen vastaan kävelleitä eläviä ja kuolleita, yhtyeen kontrabasisti Leevi Pukki hymähtää.
Bilebändi kiersi ravintoloita "sillisalaattisetin" kanssa – lavalla kuultiin suomen- ja englanninkielisiä pop-kappaleita. Pian suunta loksahti kohdalleen, kun bändin jäsenten omat raskaan rockin suosikkikappaleet taipuivat kevyiksi country-versioiksi.
Pukin mukaan country kumpuaa juurista: bändin jäseniä on Luumäeltä, Vetelistä, Hankasalmelta, Kuopiosta...

Miljoonia katsojia

Kesäkuussa 2014 tapahtui läpimurto.
YouTubeen markkinointia kiihdyttämään ladattu hillbilly-versio Iron Maidenin The Trooper -videosta nousi pian nettisensaatioksi. Sana uudesta ja erilaisesta versiosta levisi nopeasti, ehkäpä runsaslukuisen Iron Maiden fanijoukon myötä.
Nyt myös takapajulan Suomi-bändillä riittää faneja.
Esimerkkinä mainittakoon eniten klikkauksia saanut video, AC/DC:n Thunderstruck, jota on katsottu yli 47 miljoonaa kertaa.
– Ei tuollaisia lukuja edes ymmärrä. Ilman YouTubea olisimme yhä kiertelemässä Amarillon nurkkia, Pukki pohtii.

Ulkkaripisteiden perässä

Kotimaan keikkojen lisäksi vuodet ovat vieneet pitkin Eurooppaa ja Jenkkeihinkin.
– Keikat Jenkeissä jännittivät, sillä musiikkimme on niin lähellä heidän perinnemusiikkiansa. He kuitenkin ottivat sen hämmästyttävän hyvin vastaan, Pukki iloitsee.
Maailmalle suunnataan taas loppuvuodesta, kun bändi lähtee omien sanojensa mukaan "hevonkuusesta" suurille lavoille. Edessä on muun muassa Saksa, Ranska, Espanja ja Italia.
– Ollaan me vähän päästy eteenpäin, sillä meillä on Euroopassa oma kuski. Nyt saadaan vain makoilla humppakuutiossa paikasta toiseen, Pukki letkauttaa.
Työn alla on kolmas albumi, jota kaavaillaan ulos vapuksi.
Se pitää sisällään lisää omia kappaleita, aiemmin on julkaistu vain yksi.
– Pian julkaistaan myös yksi ranskankielinen kappale. Ei meistä kukaan ranskaa osaa, mutta se taipui mesoamiseksi "ulkkaripisteitä" kalastellessa, Pukki myöntää.
Oulussa svengaavia hard rock kappaleita kuullaan bändin tulkitsemana Hevimestassa perjantaina 13. päivä.
– Luulenpa, että kellarista 2. kerrokseen siirtyneessä Hevimestassa tulee olemaan jälleen hyvät karkelot, Pukki odottaa.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit