Sarianna Halonen | 2017-10-10
Näytä kommentit
  • 16999haloo kansi Haloo Helsinki! on heittänyt kymmenen vuoden aikana jo lähes 700 keikkaa. (Kuva: Marek Sabogal)
  • 17001haloo3
  • 17000haloo1

– Toripolliisi, on Jeren veli, huudatti Elli Haloo Qstockin tuhatpäistä yleisöä kesällä.
Yleisö toisti sanat perässä kummastunein katsein.
Kyllä, Haloo Helsingin kitaristi Jere Marttila on alunperin Oulun poikia.
Tarkemmat koordinaatit osuvat Mäntylään, jossa Marttila vietti lapsuuttaan kuuteen ikävuoteen asti.
Sitten pojasta tuli stadin kundi.
Kotikaupunkina hän puhuttelee molempia.
– Perheen muutosta Helsinkiin tulee olla kiitollinen, sillä tuskin muuten en olisi tässä, Marttila hymähtää.

Valtava kasvutarina

Haloo Helsinki! ei esittelyjä kaipaa. Luvut puhuvat puolestaan: 10 vuotta, 6 albumia, 10 radiolistan ykkössingleä, 300 000 myytyä levyä, 120 miljoonaa kuuntelukertaa striimauspalveluissa ja lähes 700 keikkaa.
Poppoo on sama kuin kymmenen vuotta sitten: kitaristeina jo ennen ala-astetta tutustuneet Jere Marttila ja Leo Hakanen, vuoden kaksikkoa nuorempi yläasteella mukaan tempaistu rumpali Jukka Soldan ja laulaja-basistina toimiva Elli, eli Elisa Tiilikainen.
– Kasvutarina teini-ikäisistä haaveilijoista varttuneempiin nuoriin aikuisiin on ollut valtava. Kymmeneen vuoteen on mahtunut paljon, tuumaa 26-vuotias Marttila.
Vuoden 2008 esikoisalbumi, Haloo Helsinki!, oli 16–17-vuotiailta onnistunut avaus, sillä se herätti uteliaisuutta suomirokkiskenen tekijöissä ja kuuntelijoissa.
– Suosion käännekohta oli 3. albumin (2011) Maailman toisella puolen -kappale, jonka myötä löimme itsemme suuren yleisön tietoon. Silloin myös keikkarintama ja kuulijakunta laajenivat huomattavasti.

Musa etusijalla

Sittemmin lähes jokainen julkaistu single on ollut hetkessä radiokanavien soitetuimpien joukossa.
Miten se tehdään kerta toisensa jälkeen?
– Hyvä kysymys. Keskitymme musan tekemiseen emmekä omien egojemme buustaamiseen. Leon kanssa tavoitteenamme on tehdä koskettavia ja iskeviä melodioita, joihin Elli tuo omalla melankolisella tyylillään varustettuja universaaleja tekstejä.
Synkissäkin teksteissä on aina toivon kipinä.
– Siitä optimistisuudesta me jätkät olemme oppineet Elliltä paljon. Vaikka Elli on usein enemmän äijä kuin me kaikki yhteensä, on hänellä käsittämätön taito tehdä jokaista koskettavia herkkiä tekstejä.
Muutama viikko sitten bändi julkaisi kuin puskista Tuntematon-singlen – ilman ennakkohypetystä. Uutta musiikkia työstetään kokoajan.
– Kymmenestä melodiatyngästä yhdeksän saattaa olla ”roskisbiisejä”. Välillä luomisprosessissa hakataan päätä seinään ja välillä syntyy jotain, jossa on aineksia. Hittibiisit eivät synny pakon edessä.

Ouluhallin areenalla

Parin viikon päästä bändin yksi suuri haave toteutuu, kun Haloo Helsinki! lähtee massiiviselle 10-vuotisen uransa kunniaksi järjestettävälle Hulluuden Highway -areenakiertueelle.
Haloo Oulu!, bändi huutaa ikärajattomalla keikalla 28. lokakuuta Ouluhallissa.
Kymmenen vuotta takana, montako edessä?
– Se on vielä kirjoittamatta. Haloo Helsinki! voi jatkua niin kauan kuin me haluamme tehdä tätä täysillä ja musa ja soittaminen tuntuvat hyvältä. Nyt menee rehellisesti sanoen hyvin.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit