Satu Koho | 2017-08-11
Näytä kommentit
  • 1652120170504 111120 %e2%80%93 kopio

Tulihan se kesä! Mutta miksi vasta nyt, kun useimmilla alkoi koulu?
Samaa huokaa Lukiolaisten liitto ja esittää, että kesälomia on siirrettävä eteenpäin.
Viileät kesäkuut ja lämpimät elokuut ovat virittäneet keskustelua loma-ajankohdasta muuallakin. Olisiko mahdollista palata vanhaan? Aloittaa koulutyö vasta syyskuun alussa?
Joensuun kaupunki on ottanut keskusteluista kopin. Koululaisilta, opiskelijoilta ja vanhemmilta saadun palautteen perusteella siellä selvitellään kesäloman myöhentämistä.
Opetusalan ammattijärjestö ei tyrmää ajatusta loman siirtämisestä mutta ei lämpene sille, että se koittaisi esimerkiksi vasta juhannuksen jälkeen. Parin viikon lykkäys voisi ehkä onnistua. Samalla pitäisi rytmittää uudelleen koko kevätlukukausi.

Kouluasioissa on hereillä yksi jos toinenkin taho. Hyvä niin.
Lapsiasiavaltuutettu Tuomas ”Oulun poika” Kurttilan mielestä älylaitteiden käyttö pitäisi rajata minimiin ensimmäisillä luokilla. Opetuksen laitekeskeisyys on uhka muun muassa lukutaidon kehittymiselle, Kurttila sanoo.
Viisaita sanoja, varsinkin kun joka koulussa ei ole älylaitteita lainattaviksi, eivätkä kaikki perheet halua hankkia ekaluokkalaisilleen älypuhelinta liittymineen.
Suomen Rehtorit ry puolestaan hoksauttaa, ettei jokasyksyisessä koulukeskustelussa kannata kaivella omia vuosikymmenten takaisia muistoja kouluajoista, sillä ne eivät vastaa nykytodellisuutta.
Rehtoreiden järjestö painottaa, että koulu kehittyy pitkäjänteisellä ja hyvin johdetulla yhteistyöllä.
Koulun ja kodin on puhallettava yhteen hiileen, mutta lisää huolestuneita puheenvuoroja kasvavasta syrjäytymisongelmasta ja koulujen eriytymiskehityksestä ei kaivata. Näin siis rehtorit.

Katseen kouluun, tai pikemminkin koulutielle, suuntavat myös poliisi ja liikenneturva.
Aikuisten tehtävänä on varmistaa, että koulutie on lapsille turvallinen.
Autoilijoille lähtee kolme toivetta: keskittykää ajamiseen, pitäkää nopeus maltillisena ja huomioikaa suojatiet.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit