Hannu Koivula, Ammattiopisto Luovin johtaja | 2017-08-10
Näytä kommentit
  • 16514hannu koivula

Syrjäytymisen ehkäisy ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevista huolehtiminen on ollut esillä monissa eri puheissa ja tilaisuuksissa Suomen juhlavuonna. Aiheesta on helppo puhua ja kirjoittaa, mutta konkreettinen työ asioiden saattamiseksi paremmalle tolalle on jo huomattavasti haastavampaa.
Näin koulujen lukuvuoden alkaessa on hyvä muistaa, että ammatillinen koulutus ja ammatillinen erityisopetus toteuttavat syrjäytymisen ehkäisevää työtä pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla päivittäin.
Ammatillisen erityisopetuksen tehtävänä on tarjota koulutusta ja kasvatusta niille nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat erityistä tukea opinnoissaan.
Ensisijaisena tavoitteena on työllistyminen, mutta samalla kasvaminen yhteiskunnan normipalveluja käyttäväksi kansalaiseksi. Koulutuksen toissijaiset tavoitteet ovatkin yhteiskunnallisesti todella merkityksellisiä ja palvelevat työelämän edellyttämiä taitoja etenkin työuran alkuvaiheessa.

Ammattiopisto Luovi viettää 10-vuotisjuhlia kuluvana vuonna. Suomen suurin ammatillisen erityisoppilaitos on muodostunut neljästä oppilaitoksesta, joiden juuret ovat jo 70 vuoden takaa.
Juhlavuoden kunniaksi Luovi käynnistää Työn raivaajat! -kampanjan, jonka tavoitteena on edistää osatyökykyisten työllistymistä ja vaikuttaa asenteisiin. Haluamme tälläkin tavoin edistää tasavertaista yhteiskuntaa ja ehkäistä syrjäytymistä.
Haastamme mukaan suuria ja pieniä yrityksiä. Kannustajaksi voivat ilmoittautua kaikki halukkaat.
Tavoitteena on lisätä työantajien, yritysten ja meidän kaikkien tietoisuutta tukea tarvitsevista tekijöistä; erilaisista osaajista. Kampanjamme suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.
Erityisen tuen tarve ei tarkoita sitä, etteikö opiskelijasta voisi tulla ammattitaitoinen työntekijä ja osaaja – pikemminkin päinvastoin.

Ne nuoret, joilla ei ole ollut parhaat mahdolliset lähtökohdat elämään vamman, sairauden tai muun syyn vuoksi, ovat hyvin usein niitä kaikkein motivoituneimpia ja tunnollisimpia oppimaan ja tekemään. Hyviä esimerkkejä meille muille.
Joku viisas on sanonut, että on olemassa vain kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka tarvitsevat erityistä tukea elämässään ja niitä jotka tulevat tarvitsemaan. Siinäpä meille kaikille miettimistä asenteisiimme.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit