Kari Utoslahti | 2017-08-02
Näytä kommentit
  • 16467taisteluhaukka paulow Ari Paulow esittelee Taisteluhaukan käsikirjoitusta Heinäpään Oluttuvassa.
  • 16468taisteluhaukka

Suomen ilmavoimien huippusalainen maantiekuljetus joutuu yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Oulu–Jyväskylä-välillä Rantsilassa tehty röyhkeä ryöstö onnistuu kaikista varotoimista huolimatta. Siviilifirmalta vuokrattu jättiläisrekka ja rekan kuljettama miljoonalasti siepataan. Samalla katoaa kaksi ammattiupseeria.
Tapausta selvittämään perustetaan erikoistutkintaryhmä. Se kootaan Ilmavoimien esikunnan, Supon ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen sisältä. Katutason toimijaksi pestataan oululainen yksityisetsivä Jesse Hackman.
Alkaa rankka ja nopeatempoinen taistelu häikäilemätöntä rikollisjoukkiota vastaan. Pelissä on panoksena kymmenien sivullisten miesten, naisten ja lasten henki.
Hackman ei ole yksin pahoja voimia vastassa. Hän saa apua nuorelta naiselta, jolta sitä vähiten olisi odottanut. Romantiikkaakin on ilmassa.

Julkkarit Heinäpäässä

Kempeleläiskirjailija Ari Paulowin yhdestoista Hackman-dekkari on nimeltään Taisteluhaukka. Syyskuun 1. päivänä ilmestyvän romaanin avainsanoja ovat toiminta, huumori, tihenevä jännitys ja yllättävät juonenkäänteet. Kirjan julkistamisjuhla pidetään Heinäpään Oluttuvassa. Samassa paikassa on järjestetty kaikkien aiempienkin Hackman-teosten julkkarit.
Paulow aloitti Taisteluhaukan kirjoittamisen viime lokakuun lopulla ja tarina valmistui heinäkuun puolivälin seutuvilla.
– Siviilielämän kuviot hidastivat prosessia. Etenkin talvi oli vaikea. Pääsiäisenä lukot kuitenkin aukenivat ja tekstiä alkoi syntyä tosi hyvin.
Inspiraation lähteenä hänellä oli nykyinen muuttunut kansainvälispoliittinen tilanne, joka koskettaa myös Suomea lähialueineen.
– Keskeisiä teemoja ovat oikeudenmukaisuus ja petos.

Intiön vesitornille kunniaa

Edeltäjässä Sinisessä enkelissä tapahtumat sijoittuivat merkittävältä osin Helsinkiin ja Tallinnaan. Tällä kertaa ne keskittyvät Ouluun ja sen ympäristöön.
Kaupungin keskustasta esimerkiksi Puistolan ja Kaarlenholvin talot ovat uudessa kirjassa mukana.
Intiön vesitorni on isossa roolissa.
– Kyseessä on kunnianosoitus hienolle, suojellulle maamerkille. Toivon mukaan siitä tulee ajan myötä yhä tärkeämpi turistikohde Ouluun.

Jatko harkinnan alla

Taisteluhaukka on järkälemäinen, noin 450 sivua käsittävä romaani. Käsikirjoituksen lukeneilta henkilöiltä Ari Paulow on saanut rohkaisevaa palautetta.
Erityisesti häntä lämmittää kommentti, jonka mukaan Hackman-sarja paranee kirja kirjalta.
Saako sarja jatkoa?
– Se on harkinnassa, kuuluu vastaus.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit