Satu Koho | 2017-07-15
Näytä kommentit
  • 16339viihde temple balls Temple Balls rokkaa Oulussa 22. heinäkuuta ja 25. elokuuta.
  • 16340viihde temple vinkki

Oululainen hard rock -viisikko Temple Balls nauttii rokkikesästä.
Haastatteluhetki osuu ukkosta enteilevään iltapäivään. Puhelimeen vastaa kitaristi Jiri Paavonaho.

– Pesen autoa täällä mökillä! Jimi (Välikangas, basso) ja Arde (Teronen, laulu) ovat duunissa, Niko (Vuorela, kitara) Kroatiassa ja Antti (Hissa, rummut) varmaan vielä nukkuu, Jiri kertoo bändikavereistaan. Heistä Niko on tuorein tapaus. Hän astui remmiin keväällä Santeri Sirviön tilalle.

Keikkarintamalla on pitänyt kiirettä. Takana ovat vedot muun muassa heviyhteisön kokoontumisajoissa Nummirokissa ja kaiken kansan juhannusfestareilla Kalajoella.

Pienemmistä pippaloista mainittakoon kyläjuhlat Puolangalla (LankaFest).
– Paikalla oli varmaan koko kyläpahanen. Hieno keikka, jengi oli aivan pähkinöinä.

2009 perustettua Temple Ballsia kuullaan pian 45 Specialissa Oulussa. Keikka kotipesässä kajahtaa ensi viikon lauantaina.

– Kotiyleisölle soittaminen on parasta. Siitä ei pääse mihinkään, että puitteet ovat silloin kohdillaan. Mutta oululaisyleisön edessä myös jännittää eniten, Jiri puntaroi.

Kaikille avoimen ja maksuttoman keikan Temple Balls heittää Oulun Kuusisaaressa Ilmakitaransoiton MM-finaalin yhteydessä 25. elokuuta.


Kiertue syksyllä


Tämän vuoden Qstock jää Temple Ballsilta väliin.
– Kuusisaaressa olemme soittaneet 2013, 2015 ja 2016. Tärkeitä keikkoja, ja varsinkin tuo toinen Qstock-esiintyminen buustasi meitä todella hyvin, Jiri sanoo.

Nostetta on riittänyt. Temple Balls on muun muassa lämmitellyt sellaisia mammutteja kuin Queen, Deep Purple ja Uriah Heep. Levy-yhtiöksi on saatu Ranka Kustannus ja ohjelmatoimistoksi RedBerg Agency. Oululainen Boogieman Management on yhä ”templejen” vahva tukipilari.

Tämän vuoden helmikuussa julkaistu esikoisalbumi Traded Dreams äänitettiin luksusstudiossa Thaimaassa. Sen tuotti ruotsalainen Tobias Lindell, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Europen, Mustaschin ja H.E.A.T.in kanssa.

Levy on saanut loistavan vastaanoton sekä Suomessa että Saksassa, jossa se tuli jakeluun toukokuussa. Faneja riittää Japania myöten.

Templejen keikkasettiin kuulunut tiukka versio AC/DC:n klassikosta Whole Lotta Rosie ilmestyi sinkkuna kesäkuussa.

– Keväällä äänitimme parit uudet biisit, joita on tarkoitus hioa studiossa vielä elokuussa. Ehkä aiempaa teknisempää, pohjimmiltaan silti puhdasta hard rockia, Jiri luonnehtii todennäköisesti loppuvuodesta ilmestyvää materiaalia.

Syys–lokakuussa Temple Balls kiertää Suomea helsinkiläisen power metal -bändi Battle Beastin kanssa.
– Odotamme syksyn rundia kuin kuuta nousevaa, sanoo Jiri.

Klikkaa Jirin kuvaa ja lue kuvatekstistä neljä mieleen juolahtanutta Kesämies-vastausta.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit