Sarianna Halonen | 2017-07-06
Näytä kommentit
  • 16302luova laboratorio Luovan Laboratorion yrittäjät Martta Tervonen ja Sami Mikkola puhuvat ympäri Suomen luovuuden tärkeydestä ja sen saavuttamisesta. Nyt he myös toteuttavat luovia ratkaisuja yrityksille ja yhteisöille. (Kuva: Sarianna Halonen)

Luovan Laboratorion keskustan yhteistyökeitaan ovet suljettiin toukokuussa.
Entisen Stockmannin 4. kerroksessa toimi noin vuoden ajan kaikille avoin työtila, jossa erityisesti yksinyrittäjille tarjottiin innovatiivista ilmapiiriä ja työyhteisöä oman työn tueksi.
Innostajina tilassa toimivat yrittäjät Sami Mikkola ja Martta Tervonen.
– Vakituisesti tilassa työskenteli parikymmentä toimijaa. Kaikkiaan tiloissa työskenteli vuoden aikana satunnaisia päiviä useampi sata henkeä, joten luovalle työtilalle oli selkeä tarve Oulussa, kertoo Mikkola.
Vuokrasopimus päättyi ja yrittäjät totesivat fyysisen tilan vievän liikaa aikaa Laboratorion mission toteuttamiselta, eli luovuuden räjäyttämiseltä ja puolesta puhumiselta ympäri maailman.


Tuoreita näkökulmia


Tila lakkautettiin, mutta uusi ilmiö jäi elämään. Nyt yrittäjät lupaavat uuden vielä suuremman työtilan avautuvan elokuun lopussa oululaisten saataville.
Kyseessä on ”suuremman oululaisen toimijan” avoin työtila, jonka tilasuunnittelusta ja konseptoinnista ovat vastanneet Mikkola ja Tervonen.
Toimija ja tilan sijainti paljastetaan piakkoin.
Luovan Laboratorion luovista toteutuksista ollaan kiinnostuneita muissakin kaupungeissa.
– Tärkeintä luovassa tilassa on uusien näkökulmien ja mahdollisuuksien näkeminen sekä haasteiden kääntäminen mahdollisuuksiksi. Innovatiivinen tilaratkaisu on vain pieni osa sen toteutumista, tärkein on yhteisö ja tilan kannustava tunnelma, Mikkola summaa.
– Huomasimme, että Luova Laboratorio ei ole vain fyysinen, vaan ennemminkin henkinen tila. Sitä haluamme nyt tuoda kaikkiin yrityksiin, työpaikoille ja kouluihin ympäri Suomea, Tervonen jatkaa.


Tärkein missio


Tilakonsultoinnin ja yritysten muiden luovien ratkaisujen toteutuksien lisäksi Mikkola ja Tervonen ovat haluttuja puhujia. Seuraavaksi he kertovat Oulussa luodusta tilamallista, luovuuden räjäyttämisestä ja onnellisuuden lisäämisestä ensi viikolla SuomiAreenassa.
Vastikään he vierailivat puhumassa BusinessOulun ja norjalaisen Innovasjon Norgen järjestämässä yrittäjyysseminaarissa Tromssassa.
Syksyllä tarkoituksena on aloittaa usean kunnan kattava koulukiertue, jossa Luovan Laboratorion yrittäjät kiertävät puhumassa yläkouluilla rohkeasta ja ennakkoluulottomasta asenteesta ja uskaliaan yrittämisen tärkeydestä.
– Usein luovuutta rajoittavat ennakkoasenne ja epäonnistumisen pelko. Jokaisella on varastossa kymmeniä penkin alle menneitä projekteja, mutta riittää, että se yksikin lähtee elämään. Sekään ei lähde, jos ei yritä, Mikkola miettii.
Luovuuden räjäyttämisen avaimista on syntynyt parivaljakon käsissä jo kaksi kirjaa.
– Yrityksemme täyttää elokuussa kaksi vuotta. Laskimme, että tänä aikana olemme olleet mukana noin parissa sadassa eri projektissa. Nyt keskitämme energiamme tärkeimpään missioomme, eli luovuuden ja onnellisuuden räjäyttämisen puolesta puhumiseen, Mikkola odottaa.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit