Sarianna Halonen | 2017-05-12
Näytä kommentit
  • 15816camilla rauhala kansi Camilla Rauhala on tatuoitsija, kosmetologi, rokkibändin solisti, malli, voimannoston SM-mitalisti, motoristi, burleskitaiteilija ja äiti. (Kuva: Pex Siltala)
  • 15819camilla rauhala 2
  • 15818camilla rauhala 3
  • 15817camilla rauhala paakuva

Melkoinen mimmi löytyy taiteilijanimi Psychobella Camyn takaa.
Hetkessä internetin kuvahaun tulokset näyttävät rohkean, itsevarman ja uskaliaan punatukkaisen naisen kuvia.
”Titteleitä” on useita: tatuoitsija, kosmetologi, rokkibändin solisti, malli, voimannoston SM-mitalisti, motoristi, burleskitaiteilija ja äiti.
– Olen erilainen, mutta hyvä äiti, Camilla Rauhala kuvaa.


Poikkeuksellinen valinta


6-vuotias Teho-poika menee syksyllä kouluun. Esikoulun arviointikeskustelut on istuttu ja uuteen kouluun on tutustuttu Tampereella.
Kiireinen yrittäjä-äiti on kuitenkin tehnyt poikkeuksellisen valinnan: arki kuluu töissä ja uraa luodessa, vapaapäivät ovat vain ja ainoastaan Tehoa varten.
Silloin suljetaan puhelimet ja poika saa kaiken huomion. Arkisin Teho viettää esikoulun jälkeen aikaa mummilassa ja isänsä kanssa.
– En voi tuottaa Teholle pettymyksiä ja turhautumista, etten ehtisi viettää arkena hänen kanssaan aikaa. Arki on hektistä, ja tämä elämänvaihe kestää vain hetken. Leipätöiden ohella haluan rakentaa nyt uraani Night Nurse -bändin laulajana ja muusikkona ja tehdä pohjatyötä mahdolliselle menestymiselle.
Siinä auttaa vahva tukiverkosto. Ikävä on joka hetki, sen äiti myöntää.
– Vietämme ehkä vähän aikaa yhdessä, mutta se on laadukasta. Olen oppinut äitiydestä ja elämästä paljon poikani avulla. Varmasti enemmän kuin mitä poika minulta.


Lavan hahmot


Äitienpäivänä sunnuntaina Camilla saa eskarissa askarrellun kortin, mutta vasta illalla Oulusta kotiuduttuaan.
Lauantaina hän nousee Radisson Blu:n lavalle American Car Show´n jälkimainingeissa – rohkeana burleskitaiteilijana ja vielä illan päätteeksi yhtyeensä solistina.
Burleski on esiintyjän mukaan monimuotoinen taiteenlaji, joka mielletään Suomessa usein väärin.
– Siitä ei tiedetä tarpeeksi. Se on pieni näytelmä, joka sisältää hahmoja, tarinoita, tunteita, tai on klassisempaa tanssillista. Sen esittäjä on seksuaalisesti ja itsetuntoisesti tyytyväinen itseensä ja valmis heittäytymään farssin omaisesti katsovien silmien alle ja vähentämään vaatteita. Alastomuutta burleski ei sisällä koskaan.
Psyhcobella Camy on rakentanut lavalle useita hahmoja muun muassa kauhutarinoista tavallisempiin glamour-hahmoihin.
– Olen esiintynyt pääsääntöisesti ulkomailla ja Suomessa vain taiteenlajille sopivissa tapahtumissa. American Car Show´hun tulen toista kertaa. Ouluun on aina kiva tulla ja kiitos SimiSamille, että olen saanut olla mukana!


Rohkeus äidiltä


Äidin rohkeat ja uskaliaat burleskikuvat eivät ole vielä Teho-pojan ulottuvilla, sillä internetin käyttöä valvotaan tiukasti.
– Kuvissa ei ole mitään likaista tai hävettävää, mutta ne eivät ole vielä nuoren pojan silmälle sopivia. Sitten kun poika kysyy, en kaunistele asioita. Esiintyminen on työ siinä missä muukin työ.
Teho-poika on saanut äidiltään rohkeuden heittäytyä ja esiintyä. Taiteellisuus näkyy pikkupojassa, ja Teho rakastaa muovailua ja maskeerausta.
– Pelleilemme yhdessä! Teholla on kaappi täynnä erilaisia naamiaisasuja, erityisesti zombie-asut ovat nyt kova sana. Ehkä hänestä tulee joku efektimies tai taiteilija isona, Rauhala hymyilee.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit