Kari Utoslahti | 2017-04-20
Näytä kommentit
  • 15550backstrom brothers The Fabulous Bäckström Brothers Show on yhtä ilotulitusta alusta loppuun. Menosta ja meiningistä vastaavat Jukka Nykänen (vas.), Jouni Bäckström ja Petri Bäckström (oik.). (Kuva: Seilo Ristimäki)

The Fabulous Bäckström Brothers Show nähdään oululaisessa Teatteri Riossa perjantaina. Millaisesta show´sta on kyse, mukana menossa oleva tenori Petri Bäckström?
Esitys on juonellinen musiikkikomedia, jonka rakenne koostuu musiikista, dialogeista sekä kolmen muusikon ja näyttelijän väliin virtuoottisista ja väliin hyvinkin koomisista numeroista.

Show on kantaesitetty vuonna 2014. Kuinka monta kertaa se on tähän mennessä esitetty?
Esityksiä on nyt yhteensä 50. 50. juhlanäytös oli Musiikkitalossa Helsingissä keskiviikkona. Siitä on tehty lisäksi suurempi, sinfoniaorkesterin kanssa esitettävä versio, joka on toistaiseksi nähty Hagenissa Saksassa sekä kotimaassa Turussa ja Helsingissä.

Miten yleisö on ottanut The Fabulous Bäckström Brothers Show´n vastaan?
Esitys on otettu vastaan erittäin hyvin. Siitä toki kertoo jo se, että alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluneiden neljän esityksen sijasta näytöksiä on kertynyt jo noin paljon. Tarkoitus on tehdä vielä ainakin toiset 50 lisää!
Toki meille itselle se suurin positiivisin palaute on illasta toiseen raikuva nauru ja se fakta, että monet ovat käyneet katsomassa esityksen kaksi, kolme tai jopa neljä kertaa.

Missä tunnelmissa tulette Ouluun?
Ouluun tulemme erittäin hyvissä tunnelmissa. Meistä kaikki ovat esiintyneet Oulussa erilaisissa produktioissa ja siksi Oulu on meille hyvin tuttu ja rakas paikka.
Oulu oli Turun lisäksi ensimmäisiä paikkoja, joissa pääsimme tätä The Fabulous Bäckström Brothers Show´ta esittämään, kun Oulun Musiikkijuhlat pyysi meidät vieraaksi keväällä 2015. Tästä vierailusta jäivät erittäin hyvät tunnelmat – varsinkin, kun kolmesta esityksestä kaksi viimeistä oli loppuunmyyty.
Tuosta alkuaikojen vierailusta esitys on vielä kehittynyt ja sitä on kirjoitettu vielä hauskemmaksi, joten kannattaa tulla paikalle, vaikka olisi jo silloin ehtinyt tämän näkemään.

Rooleissa ovat sinun lisäksesi baritoni Jouni Bäckström, joka on veljesi, ja pianisti Jukka Nykänen. Millainen kolmikko teillä on kasassa?
Minä ja veljeni Jouni olemme Vantaalla kasvaneita, Kallion ilmaisutaitolukion käyneitä oopperalaulajia ja näyttelijöitä. Jukan juuret ovat Espoossa. Jouni asuu edelleen Vantaalla – Jukka ja minä olemme helsinkiläistyneet.
Jounin alkuperäisidean ympärille keräsimme pienen mutta tehokkaan iskuryhmän, Jukka oli lahjakkuudestaan tuttu jo aiemmista produktioista.

Teette tarinassa eeppisen Route 66 -automatkan halki Yhdysvaltojen. Onko teillä omakohtaista kokemusta siitä?
Meidän roadtrip-kokemukset – ainakin porukkana – rajoittuvat kyllä kotimaahan, mutta nyt näiden keikkojen myötä kyllä tunteja yhdessä autossa kolmistaan on kertynyt ihan kohtuullisesti.

Kuvaile esityksen musiikillista maailmaa.
Esityksen musiikki koostuu pääosin kolmesta erilaisesta maailmasta: teokseen sävelletystä musiikista, joka muistuttaa Broadway-musikaalien iloista meininkiä, neljästä kohtauksesta Richard Wagnerin oopperasta Siegfried ja roadtrip-tarinaa tukevista populaarimusiikin hittikappaleista, joita näytelmän henkilöt kuuntelevat autoradiosta.
Kaikki musiikki tähän teokseen on valittu niin, että kappaleiden esittäminen tuo hymyn huulille. Ne siis esitetään tosissaan mutta lopulta huvittamistarkoituksessa.
Tarkoituksena on ollut tehdä korkeakulttuuria sisältävä juttu, jossa yleisö pääsee nauramaan ääneen ja jossa ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Hyväntuulista, hyväntahtoista ja hyvin tehtyä älykästä komiikkaa on siis luvassa.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit