Sarianna Halonen | 2017-03-16
Näytä kommentit
  • 15156pelikampus – Luotan ja uskon siihen, että peliala tulee olemaan iso osa Oulun tulevaisuutta. Sen eteen tulemme tekemään töitä, kuten uudet avaukset osoittavat, kertoo pelikampuksen vetäjä Pasi Jokinen (oik.). Saman tavoitteen eteen työskentelee Fingersoftin toimitusjohtaja Teemu Närhi. (Kuva: Sarianna Halonen)

Oulun Pelikampus on toiminut uusissa tiloissa Aleksanterinkadulla täydellä volyymilla kuukauden ajan.
– Tavoitteenamme on rakentaa Ouluun pysyviä pelialan menestyksen edellytyksiä. Kampuksen suuret visiot tuntuivat pilviin kurottelulta, mutta nyt alkavien konkreettisten toimien myötä alamme lunastaa asettamiamme tavoitteita, kertoo Pelikampuksen vetäjä Pasi Jokinen.
Konkreettisilla toimilla Jokinen tarkoittaa uusia kansainvälisiä avauksia ja työkalujen kehittämistä.


Yhteistyöstä vetovoimaa


Jokinen on käynyt keskusteluja kiinalaisten, japanilaisten ja espanjalaisten pelialan toimijoiden kanssa siitä, olisiko kansainvälinen pelikiihdyttämötoiminta mahdollinen.
– Oululla on se ongelma, että tässä vaiheessa täällä ei ole tarvittavaa vetovoimaa sille, että tänne tulisi ulkomaisia pelifirmoja ja opiskelijoita kiihdyttämötoimintaan mukaan. Siksi yhteistyö kansainvälisten toimijoiden kesken on välttämätöntä.
Kansainvälisessä pelikiihdyttämöhankkeessa kärkiajatuksena on se, että jokainen koulutettava kävisi tutustumassa jokaisen maan pelimarkkinoihin.
– On oleellista ymmärtää, mitä vaatii menestyä länsimarkkinoilla ja aivan erilaisilla Aasian markkinoilla. Oulusta tulisi yksi koulutuksen napa. Oululla on tarjota kansainvälisesti huipputunnustettua peliosaamista.


Työkalu pelinkehittäjille


Pelikampuksen toimintaidea on herättänyt innostusta niin Suomessa kuin maailmalla.
– Ajatus siitä, että menestyvä pelifirma edistää oman alueensa ja yhteisönsä toimintaa, on puhutellut kaikkia. Esimerkiksi Supercell pohtii samankaltaista toimintaa Helsinkiin, Jokinen kertoo.
Fingersoft on lisännyt henkilökuntaansa kahdella ammattilaisella.
He rakentavat parhaillaan 300 000 euron investoinnilla Little Finger -työkalua, jonka avulla pienet pelifirmat voivat julkaista ensimmäisen peliversionsa julkisessa kanavassa ja siten saada palautetta oikealta yleisöltä jo pelin alkukehitysvaiheessa.
– Kovassa kilpailussa näkyvyys ja käyttäjämäärät ovat vaikea saavuttaa ilman isoja markkinointibudjetteja. Meillä on brändiarvoa ja autamme pieniä firmoja ensimmäisten peliprototyyppien julkaisussa. Mikäli peli saa hyvän vastaanoton ja vaikuttaa potentiaaliselta myöhemmin markkinoille, tarjoamme pelifirmalle yhteistyötä jatkokehittää peliä kanssamme, kertoo Daniel Rantala Fingersoftilta.
Kehityshanke kestää kokonaisuudessaan noin 18 kuukautta, mutta parin kuukauden kuluttua järjestelmä toimii jo manuaalisesti. Myöhemmin työkalu tulee olemaan automatisoitu.
– Tarjoamme ensin alustaa pohjoismaisille pelinkehittäjille, mutta kolmen vuoden tähtäimessä on tehdä alustasta globaali, Rantala odottaa.


Tilan toimijat


Aleksanterinkadun tiloista neljä rakennusta kuuluu Rakennusteholle ja kolme Pelikampukselle.
Rakennustehon tiloissa toimii muun muassa Oulun Ammattikorkeakoulun Oulu Game LAB ja Relax Gaming.
Pelikampuksen tiloissa puolestaan Fingersoft, Meizi Games ja Little finger -työryhmä.
– Neuvottelemme mahdollisuudesta ottaa tiloihin myös lapsille suunnattua Koodikoulutoimintaa. Lisäksi valmistelemme mahdollisuuksia sporttibaarille, jossa voisi bissen ääressä katsoa ja osallistua kansainvälisiin pelikilpailuihin.

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit