Ilmoitus

Nallikari Lomakylä | Matkailu ja vapaa-aika 2017-02-21
Näytä kommentit
  • 14908poiju Nallikari Lomakylän Poiju Villat ihastuttivat vieraita.
  • 14909jan2
  • 14907famtrip2
  • 14906famtrip

Oulun seutua tehdään tunnetuksi maailmalla ja Oulun alueen tunnetuin kesäkohde, Nallikari, kiinnosti matkanjärjestäjiä myös talvikohteena. Hyvät yhteydet Ouluun, Lapin läheisyys sekä keskeinen sijainti Perämeren pohjukassa on seikkoja, joita matkanjärjestäjät arvostavat. Lisäksi on suuri tarve uusille kohteille. Tämän päivän matkailijat etsivät uusia maailmankolkkia jo käytyjen oheen ja Suomi on erityisen kiinnostava kohde luonnon ja puhtaan ilman vuoksi. Jäätynyt meri on jotain erityisen eksoottista Lapin tarjonnan lisäksi. Jo pelkästään jäällä käveleminen on ulkomaalaisille vieraille järisyttävä kokemus.

Oulun seutua viedään maailmankartalle

Oulun seudulla vieraili viikonvaihteessa 11 hengen matkanjärjestäjäseurue tutustumassa alueen tarjontaan. Vieraita oli usealta eri paikkakunnalta ympäri Saksaa sekä matkanjohtajan ja organisaattorin roolissa Saksassa matkailumarkkinointia luotsaava Nordic Marketingin Jan Badur.

”Olemme tehneet systemaattisesti myynti- ja markkinointityötä saksankielisille alueille jo vuosia yhteistyössä Visit Oulun kanssa” kertoo Jan Badur. ”Tuotamme Oulun seudun yritysten kanssa yhteistyössä tuotemanuaalia, jossa alueella tarjottavat matkailutuotteet ovat selkeästi esillä. Vuosien aikana olemme tehneet myyntikäyntejä Saksassa Oulun alueen yrittäjien kanssa ja nyt meillä oli ilo tuoda saksalaisia matkanjärjestäjiä tutustumiskäynnille Oulun seudulle. Alue koetaan erittäin mielenkiintoisena kohteena, samasta paketista löytyy pala Lappia, pieni vireä kaupunki palveluineen, merellistä luontoa sekä maailman pohjoisin Unesco Geopark Rokua.” kertoo Jan Badur.

Vieraat saapuivat Ouluun perjantaina ja lauantaina aamusta tutustuivat Nallikari Lomakylään sekä Nallikarin Talvikylään.  Sää suosi vierailua, aurinko paistoi ja uusi lumi peitti maan. Vieraat tutustuivat Nallikarin Talvikylään avajaispäivänä ja nauttivat mm. rekiajelusta, poroista, huskyistä ja tuubimäestä. Lumessa peuhaaminen tuntuu maistuvan lasten lisäksi myös aikuisille.

Talvikylän visiitin jälkeen vieraat tutustuivat Nallikari Lomakylän uusiin Poiju Villoihin. Villojen tasokas varustelu, oma sauna sekä iso terassi olivat matkanjärjestäjien mieleen. Suomalainen mökkielämä on tunnettua myös Saksassa ja Nallikarissa pääsee kokeilemaan, mitä suomalainen loma-asuminen tuntuu.

Paras anti oli taatusti kävely jäätyneen meren kannella. Varovasti, mutta luottavaisena seurue matkasi meren jäälle ihastelemaan upeaa maisemaa, pilkkijöitä ja arktista avaruuden tuntua. Lounas nautittiin näköalapaikalla Ravintola Nallikarissa.

Iltapäivästä matka jatkui Utajärven kautta Rokualle, jossa mielenkiinnon kohteena oli Rokua Geoparkin tarjoamat mahdollisuudet. Vieraiden tiiviiseen ohjelmaan kuului myös käynti Suomen eteläisimmällä tunturialueella, Syötteellä.  Syötteeltä matka jatkui takaisin Ouluun ja Vihiluotoon, jossa nautittiin loimulohta Vihiluodon Kodassa.

Vierailun palauteosiossa Oulun seutu koettiin erittäin mielenkiintoisena kohteena. Jäätynyt meri, merellinen luonto sekä kaupungin tarjoamat palvelut ovat hyvä paketti yhdessä alueen muiden toimijoiden tarjonnan kanssa. Monta ajatusta ja kokemusta rikkaampana vieraat lähtivät kohti kotimaata – kenties repussa oiva annos uusia ideoita uusista matkoista Oulun seudulle…

Auf Wiedersehen, bis bald!

Käyttäjäarviot:
  • Kokonais arvosana 0.0 pistettä 5:stä
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kommentit